In de directe omgeving


In de directe omgeving van de camping kunt u ook al volop genieten van de prachtige natuur.


 Op nog geen 150 meter bevindt zich een fietsknooppunt, vanwaar uit u het prachtige landschap fietsend kunt verkennen. Op ongeveer 200 meter afstand bevindt zich tevens een bosrijk gebied, waar u heerlijk kunt wandelen.

 

Natuurgebied de Stippelberg


 

In de buurt van onze camping bevindt zich het natuurgebied Stippelberg.
Dit is een van de mooiste gebieden van de Peel, met een oppervlakte van maar liefst 1000ha. De uitgestrektheid van de Stippelberg verbaast u elke keer weer. Stadse geluiden hoor je hier niet. Of je nu kiest voor een boswandeling over paden en kronkelpaadjes, of een wandeling over de mooie eiken- en beukenlanen, je staat versteld van de schoonheid van dit gebied. En heb je tijd, ontdek dan de verschillende gezichten van de Stippelberg.

 

 

Naast schitterende uitgestrekte bossen is er ook een variatie aan poelen te vinden.
In dit gebied broeden maar liefst 80 vogelsoorten en ook schotse hooglanders, reeën, hazen en vossen vinden hier hun thuis.

 

Golfbaan


Houdt u van golf? Dan kunt u bij Golfbaan de Stippelberg terecht. Deze bevindt zich op 1,5 km van de camping. De ruimte en rust van nodigt u uit om op een sportieve manier te ontspannen.

 

De 27-holes golfbaan is ten zuiden van dit natuurgebied aangelegd, nabij grote waterplassen. De oppervlakte hiervan bedraagt uiteindelijk ongeveer 60 hectare. Het golfterrein bestaat uit een 18-holes golfbaan, een 9-holes par 3-4 baan, twee oefengreens, twee approachgreens met bunkercomplexen en een driving range. Dit complex beslaat zo’n 90 hectare en is voorzien van begroeiing zoals deze oorspronkelijk in het gebied voorkwam zoals brem, heide, berk, eik, jeneverbes en prinus. Elke hole heeft haar eigen historische naam uit het gebied en de nabij gelegen woonplaatsen.

Dorpjes in de omgeving


In onze omgeving vindt u een aantal kleine dorpjes zoals Milheeze, De Rips en Handel, maar ook wat grotere dorpen zoals Deurne, Gemert, Uden en Boxmeer. Grote steden in de omgeving zijn Helmond (15 minuten met de auto) en Eindhoven (30 minuten met de auto), een aanrader om een dagje te gaan shoppen.